Brännpunkt Barents - Vernissage

Havremagasinet i Boden, landets nu främsta och mest spännande konsthall, har slagit till igen! I lördags den 7 februari var det vernissage för utställningen Brännpunkt Barents.

Eva Åström recenserar i Norrbottenskuriren utställningen med rubriken "Konstnärlig gestaltning av Barentsområdets samtidsfrågor". Läs här.

Nedan finns några fotografier från utställningen. Längs ner finns en en kort video som visar hur kul man kan ha på en konstutställning.


Iris med mormor Lisbeth uppklädda för konstvernissage på Havremagasinet i Boden. Iris första vernissage.


Utanför Havremagasinet finns uppställt ett stort transportfordon tillhörande företaget Cliffton, som utför malmtransporter längst upp i norr. Fotografen Ulf B Jonsson ställer ut fotografier med rubriken Porträtt från Route 395.


Två tunga norrbottenspolitiker invigde utställningen. Inte alla konstnärer fanns på plats. Men de som var där blev presenterade på scenen i kafeterian.
Verk av Tuuli Mukka

Iris poserar under ett verk av Tuuli Mukka.

Detalj av Lena Stenbergs skulptur Mobilitet- hotad natur.


Ingen tvekan om att Anders Sunna använder sin konst som ett politiskt vapen. Han är i mitt tycke Norbottens nu främste konstnär.Iris har kul bland Ivan Galuzins verk.Kommentarer