Nyfiken? Läshungrig? Kunskapstörstig?

Rubrikens åkommor är jag alltsomoftast drabbad av. De fixas i övermått med Apple-prylar som t ex en iPad 2 3G.


Appen Tidningskiosk ingår i mjukvaran till iPad. Det finns andra appar som i princip gör samma sak. Tidningsutbudet är stort och ökar hela tiden. En digital tidning är billigare än pappersvarianten. En del tidningar medger en avancerad läsning med t ex videor och interaktiva bilder. Se exempel i videon nedan. Betalningen är smidig. Jag kommer nog helt övergå till att köpa digitala tidningar.


Med Apples app iBooks 2 ges tillgång till ett enormt utval av e-böcker. Läsandet behöver inte vara enbart läsande. Det går att göra andra saker med texten som t ex att lägga upp noter, textsökning och sökning på webben. Det senaste häftiga är t ex avancerade läromedel i form av "digitala textbooks".  Se exempel på det i videon nedan. Med iBooks kan man lägga upp egna pdf-samlingar, t ex intressanta artiklar och hushållsmanualer.


I dagarna har Apple slagit till med en app som kan släcka kunskapstörsten på vem som helst med råge. Appen heter iTunes U och ger tillgång till en uppsjö av kurser. Helt slumpmässigt tittade jag på kursavsnitt i astronomi som handlar om hur astronomer med stor sannolikhet lyckats fastställa att det finns planeter i andra solsystem. Se ett klipp om det i videon nedan.Videon ovan innehåller flera exempel. Att videofilma av en iPad ger tyvärr inte rättvisa åt den fantastiska bildkvaliteten hos en iPad. Användargränssnittet är förstås hur bra som helst. Observera att det inte behövs något externt tangentbord och inga rörelsehindrade sladdar heller. Där det finns radiotäckning kan jag koppla upp mig via 3G-nätet om det skulle behövas.

Kommentarer