Progg och hårdrock






Oj oj vilken musikkväll på Havremagasinet! Jag tackar min Gud att vi var där. Progg, hårdrock och skön sång. Om Frank Zappa och Steve Vai hade levt idag skulle de ha slängt sig i väggen av avund om de hört gitarrvirtuosen Peter Stenlund i hårdrockbandet Laudamus. Har bett Lisbeth se till att Laudamus spelar på min begravning! 

Lisbeth: Johan Piribauer är rolig att lyssna på - både musiken och mellansnacket. När han kom till Stockholm från Norrbotten trodde folk att han kände folk i hela Norrland, som ju börjar vid Gävle och sträcker sig över 100 mil upp mot Haparanda. Ingen säger ju: Jaså, du kommer från Svealand. Då känner du väl ....

Om artisterna och banden nedan:

Musik @ Havremagasinet: Live Music Night

Vad har Laudamus, Ellinor Stenlund, Johan Piribauer & Gruvtolvan och Madello gemensamt? Den 24 november kan du se dem alla på Havremagasinet den 24 november när det är dags för Live music night!


LAUDAMUS
Hårdrocksband som bildades av ett gäng tonåringar i Piteå 1986 och har existerat i över 30 år. Är troligen ett av Norrbottens äldsta band.
Kvar från orginalsättningen är gitarrfantomen och musikläraren Peter Stenlund. Med kortare uppehåll har Laudamus turnerat runt i landet, och huvudsakligen i norra Sverige, under 3 decennier och även släppt ett par skivor.
https://www.youtube.com/watch?v=9d_ZJPynb4g

ELLINOR STENLUND
Ellinor Stenlund har en lång musikkarriär bakom sig . Förutom att ha spelat keyboard och sjungit i olika band så är hon kantor. Just nu är hon aktuell med den nysläppta CDn "Mercy me" tillsammans med Lena J Lundgren
https://www.youtube.com/watch?v=h9kmg5xq31M

JOHAN PIRIBAUER & GRUVTOLVAN
Johan Piribauer har släppt skivor med egen musik sedan 1995 och turnerat runt i Norden under 20 år och även haft turneer i andra länder som Tyskland och Nya Zeeland.
Musiken har starka melodier med svenska texter, inspirerade från hembygden i Tjappsåive, norr om Arvidsjaur. Tidskriften Fokus utsåg en gång honom till Proggens förnyare.
Stilen varierar mellan visa och Folkrock. Tillsammans med duktiga kompbandet Gruvtolvan blir det Folkrock för hela slanten
Johan spelade akustiskt solo på Havremagasinet för en tid sedan, men detta är första gången som hela bandet Gruvtolvan spelar i Boden
https://www.youtube.com/watch?v=gSzEm1dRknY

MADELLO
Lokala Madello supportar de 3 banden som är ute på turné. Bland sina tänkvärda texter hittar du kopplingar till livet och döden, och allt däremellan.



Kommentarer